So, You Want To Be A Podcaster? with Andrew Rappaport & Coleen Sharp ⭐️

Hosted ByAndrew Rappaport & Coleen Sharp

So, you want to be a podcaster? Our mission is to encourage and equip you for excellence in podcasting.

Pitfalls – Mistakes People Make

So You Want to be a Podcaster episode 19

  1. Not being prepared
    • Solution: allow time to prepare
  2. Not being in agreement with the co-host
    • Solution: make an agreement upfront
  3. Unrealistic expectations
    1. Time
      • Solution: make a schedule
    2. Amount of work
      • Solution: Record and edit 4-8 episodes before you publish your first
    3. Audience size
      • Solution: would you enjoy speaking to the number of people that you get downloads
      • Solution: Be OK with the idea that it may take you years and hundreds of episodes to grow your podcast
    4. Financial investment/cost
      • Solution: research upfront the cost
  4. Not knowing your audience
    • Solution: need to learn who your audience is; you would ask your audience for feedback
  5. Not knowing your purpose
    • Solution: Do you want your listeners to learn something? Be entertained? Work to answer the question, “What is your show about?” in 10 words or less.
  6. Commitment
    • Solution: this is a decision one must make
  7. Loss of passion
    • Solution: Know your purpose
  8. Background noise
    • Solution: change the environment
    • Solution: put the dog out
  9. Unexpected technical issues
    • Solution: learn the technology
  10. Not getting the appropriate help
    • Solution: make sure that the person helping you knows what they are talking about